Site-uri din categoria "Afaceri, economie şi finanţe": aceasta este cea mai complexă categorie, ea conţinând toate tipurile de afaceri, prestări de servicii, comerţ clasic şi comerţ online, site-uri din domeniul vânzărilor, realizării de produse de uz public, comercial, şi produse personalizate, firme şi companii multinaţionale şi multe altele.
Economia (din limba greacă οίκος [oikos], 'casă' şi νομος [nomos], 'conducere') este o ştiinţă socială ce studiază producţia şi desfacerea, comerţul şi consumul de bunuri şi servicii. Potrivit definiţiei date de Lionel Robbins în 1932, economia este ştiinţa ce studiază modul alocării mijloacelor rare în scopuri alternative. Deoarece are ca obiect de studiu activitatea umană, economia este o ştiinţă socială.
Economia centrată pe variabile măsurabile se divide in două domenii principale: microeconomia care se ocupă de agenţi individuali, cum ar fi bugetele şi afacerile şi macroeconomia care ia in considerare economia ca pe un intreg, cererea şi oferta agregată, capitalul şi materiile prime.
O atenţie deosebită se acordă şi alocării resurselor, producţiei, desfacerii, comerţului şi concurenţei. Logica economică este aplicată tot mai des in cazul problemelor legate de opţiuni in cazul lipsurilor sau atunci cand trebuie stabilită valoarea economică. Preocuparea principală in economie se centrează pe modul in care preţurile reflectă cererea şi oferta, iar ecuaţiile sunt folosite pentru a prezice consecinţele anumitor decizii.
Supoziţia fundamentală care face subiectul teoriei economice tradiţionale este ideea existenţei actorului raţional care urmăreşte maximizarea utilităţii. Economia neoclasică este bazată pe această supoziţie care este folosită pentru a deriva rezultate referitoare la funcţionării unui sistem de preţuri în condiţiile puterii pieţei descentralizate.
In economia modernă există trei sectoare principale de activitate:
- Sectorul primar: implică extragerea şi producerea de materii prime cum ar fi cărbunele, lemnul, fierul etc.
- Sectorul secundar: implică transformarea materiilor prime în bunuri.
- Sectorul terţiar: implică prestarea de servicii pentru consumatori sau companii, de exemplu baby-sitting, cinematografele etc.